Home
           
 
Maart 2008 Overzicht ervaringen Maart 2008 Overzicht ervaringen Januari 2008 January 2008 Februari 2008 Maart 2008 Februari 2008 April 2008 April 2008 Mei 2008 Mei 2008 Juni 2008 Juni 2008 Juli 2008 Juli 2008 Augustus 2008 Augustus 2008 September 2008 September 2008 Oktober 2008 Oktober 2008 November 2008 December 2008 December 2008 November 2008

 

Donderdag, 15 mei 2008

Zaterdag, 17 mei 2008

Zaterdag, 31 mei 2008

 

 

Donderdag, 15 mei 2008

    Tijdens de eerste helf van mei splitsen onze wegen voor een week: Miranda gaat naar Zuid-Afrika om een toeristische beurs bij te wonen, terwijl Bas de groene heuvels van Mukono verruilt voor de kassen in Naivasha. En hoewel we ons dus niet buiten het continent begeven, zijn de contrasten enorm.
    Durban is een metropool aan de kust van Zuid-Afrika en voornamelijk bekend om de langgerekte stranden. Op het eerste gezicht doet het Westers aan, met moderne wolkenkrabbers, luxe vakantieresorts en een keurig aangelegde boulevard. Hierbij vergeleken is Kampala niet meer dan een village! Maar de stad lijkt ook een keerzijde te hebben. Want naast de brede, strak geasfalteerde wegen, bevinden zich smalle straten waar de minder bedeelde inwoners (o.a. daklozen en drugsverslaafden) zich ophouden. Ook de mensen lijken meer teruggetrokken, minder open en er is een duidelijke afstand voelbaar tussen de blanke en zwarte bevolking.
    In Kenya daarentegen is het meer "what you see is what you get" en lijken de spanningen tussen de verschillende stammen (voorlopig) geluwt. Desalniettemin heeft de politieke onrust duidelijk haar sporen nagelaten: vernielde huizen, afgebrande vrachtwagens en op korte afstand van het bloemenbedrijf biedt een Unicef kamp opvang aan duizenden Luo vluchtelingen.

 

Durban city      Guesthouse Naivasha

 

Zaterdag, 17 mei 2008

    Inmiddels zijn we allebei weer terug in Oeganda, precies op tijd voor de befaamde Hollandse Playbackshow in de al even Hollandse "Cheese Bar" in Kampala. Leonie, de nieuwe stagiaire van Royal van Zanten, is nauwelijks drie dagen in het land en is uiteraard ook van de partij.

    De bar is voor deze gelegenheid volgepakt met Nederlanders en Belgen, allemaal gekomen om onze landgenoten zich op het podium te zien uitsloven. Ondanks dat het geluid het af en toe laat afweten, is er een geweldige show in elkaar gezet. Rob de Nijs treedt op wiens nummers uit volle borst worden meegezongen, Madonna laat haar sexy danskunsten zien en Lucky Dube is uit de dood verrezen. Maar de absolute winnaars zijn de hilarische Boney M met 'Ma Baker', alias de Nederlanders van Wagagai.
    Elk optreden wordt beoordeeld door een professionele, vierkoppige jury à la Idols, met niemand minder dan Bebe Cool - de Marco Borsato van Oeganda. Niet gedacht dat hij zijn zaterdagavond nog eens met een stelletje gekke mzungu's zou willen doorbrengen!

 

Zaterdag, 31 mei 2008

    Een paar rustige weken met als hoogtepunt de komst van Junior en zijn harem op de farm. Ondanks onze hints dat de bok niet zo klein is als zijn naam doet vermoeden, staan enkele medewerkers stomverbaasd te kijken naar dit kolossale beest. Met maïskolven worden de vijf geiten naar hun nieuwe hok gelokt, waar ze voorlopig rustig kunnen wennen aan hun nieuwe leefomgeving.

    Vanavond is ook weer de Holland avond, ditmaal in de Nederlandse bar Iguana. Vreemd genoeg schitteren de Nederlanders door afwezigheid. De vaste garde is nergens te bekennen, misschien omdat het feitelijk één week te vroeg is. Maar des te meer Heineken voor ons natuurlijk!

 

Overzicht Onze Ervaringen