Home
           
 
Maart 2008 Overzicht ervaringen Maart 2008 Overzicht ervaringen Januari 2008 January 2008 Februari 2008 Maart 2008 Februari 2008 April 2008 April 2008 Mei 2008 Mei 2008 Juni 2008 Juni 2008 Juli 2008 Juli 2008 Augustus 2008 Augustus 2008 September 2008 September 2008 Oktober 2008 Oktober 2008 November 2008 December 2008 December 2008 November 2008

 

Zondag, 17 februari 2008

Donderdag, 21 februari 2008

 

 

Zondag, 17 februari 2008

    Inmiddels zit Carnaval en het bezoek aan de Europese beurzen er weer op en zijn we allebei weer terug in Mukono. Een terugkomst die meteen maar gevierd werd met een uitgestelde New Year's Party op de farm. Het begon met kruiwagens vol matoke voor de gebruikelijke lunch, gevolgd door een ietwat saaie playbackshow en een komische modeshow, met zeer originele creaties. Overigens blijft het fascinerend om te zien hoe de gemiddelde Oegandees zijn bord tot recordhoogte volschept en er vervolgens in slaagt om het volledig leeg te eten. Een klein aantal speelt het zelfs klaar om voor een tweede keer in de rij aan te sluiten! Velen kijken dan ook medelevend wanneer we met onze bescheiden Nederlandse porties langslopen.

    Tegen de schemering worden de soda's, kratten bier en geroosterde kip tevoorschijn gehaald. Geleidelijk aan verruilen de werknemers de plastic stoelen voor de met gras bedekte dansvloer en dreunen de Oegandese beats uit de muziekboxen. Het is tegen een uur of één wanneer de meeste afdruipen óf aan de zelfgebrouwen malwa/tonto zitten en ook wij het voor gezien houden.

 

Donderdag, 21 februari 2008

    Inmiddels gaat alles weer z'n gangetje en zijn zelfs de prijzen van de brandstof gedaald tot hun oude niveau. Het verkeer in Kampala blijft onveranderd chaotisch, al lijkt de weg van Kyetume naar Namaiba met de dag erger te worden. Met een snelheid van 25 km/u rijden we dagelijks al hortend en stotend over de onverharde weg, waarbij we zo door elkaar worden geschud dat het lijkt of de auto elk moment uit elkaar kan vallen.

    Verder hebben we een nieuwe aanwinst op de farm. George, de buurman van Mawa, heeft gezelschap gekregen van een paar maanden oud hondje. Heel lief, mooi zwart en nog een beetje klein. Met zijn wollige koppie en korte pootjes is het net een "beertje". Een speels beertje weliswaar, want de Rottweiler begroet je graag door met zijn volle gewicht tegen je aan te springen en rent enigszins onbeholpen achter balletjes aan. Mawa heeft het er echter niet zo op, al verzint ze allerlei manieren om bij de nieuwkomer in te tuin te komen en nader kennis te maken.
    De oude George is inmiddels ook helemaal gewend aan zijn nieuwe omgeving en gaat, samen met zijn nieuwe maatje Mugu, elke avond fanatiek op kattenjacht. Niet altijd zonder resultaat...!

 

Mugu de Rottweiler
Overzicht Onze Ervaringen