Home
           
Januari 2007 Februari 2007 Januari 2007 Februari 2007 Maart 2007 Maart 2007 April 2007 April 2007 Overzicht Overzicht Mei 2007 Mei 2007 Juni 2007 Juni 2007 Juli 2007 Juli 2007 Augustus 2007 Augustus 2007 September 2007 September 2007 Oktober 2007 Oktober 2007 November 2007 November 2007 December 2007 December 2007

 

Zondag, 2 september 2007

Zaterdag, 8 september 2007

Maandag, 17 september 2007

 

 

Zondag, 2 september 2007

    Dit weekend brengen we lekker relaxed aan de oorsprong van de Nijl door. We hebben een overnachting bij Nile Porch geboekt, een lodge dat een fantastisch uitzicht over de (nu nog) ruig stromende Nijl biedt. De zaterdagmiddag spenderen we met een uitgebreide lunch, duik in het zwembad, lezen van een boek en bezoekje aan de Bujagali Falls.
    Zondagmorgen is het tijd voor wat actie en nemen we weer plaats op de quadbikes. Drie uur lang worden we door een privégids meegevoerd langs de oever van de Nijl, door kleine dorpjes en naar mooie uitzichtpunten. We volgen de rafts van Adrift stroomafwaarts en zien hoe ze stuk voor stuk door de stroomversnellingen worden opgetild en omgeslagen. Ook de start die is gemaakt met de bouw van de Bujagali Dam ontgaat ons niet; een project dat al jaren geleden is aangekondigd en onlangs officieel door Museveni en Aga Khan werd geopend. Hoewel deze dam alle electriciteitsproblemen van het land in één klap zou moeten oplossen, zal het naar verwachting niet voor 2011 afgerond zijn en onmiskenbare gevolgen hebben voor de natuurlijke omgeving én zijn inwoners!

 

Zaterdag, 8 september 2007

    Vandaag vertrekken we met een delegatie van Royal Van Zanten naar het Namboole Stadion om de Cranes bij te staan in hun wedstrijd tegen Niger. Het Oegandese team moet met een verschil van drie punten winnen, willen ze zeker zijn van een plaats in de Africa Cup. Bij minder zou het van de overige uitslagen afhangen. Aan de supporters zal het in ieder geval niet liggen; het stadium is weer gevuld in de nationale kleuren en ook wij zijn voorzien van de nodige samba's en vlaggen.
    Het Oegandese elftal lijkt door te gaan waar ze de vorige wedstrijd, tegen Nigeria, gebleven waren: scoren door penalties! De eerste goal valt al binnen tien minuten dankzij een overtreding van Niger in het strafschopgebied. 1-0 voor Oeganda! De rest van de eerste helft vormen onze landgenoten duidelijk de sterkere ploeg, al slagen ze er niet in om voor een tweede goal te zorgen. Integendeel, het is Niger die één kans krijgt en de bal er vol overtuiging in schopt.

    Na rust komt Oeganda weer sterk terug, maar ondanks de vele kansen lukt het ze niet om de bal in het net te leggen. Eindelijk, in de 82e minuut, valt de langverwachte tweede goal en ook de derde volgt snel. Het publiek gaat weer uit z'n dak, zij het enigszins gecontroleerder dan de afgelopen keer. Een 3-1 overwinning, al is het nog maar de vraag of het voldoende zal zijn...

 

Maandag, 17 september 2007

    Terwijl Miranda vertrokken is om een beurs in Tokyo bij te wonen, heeft Oeganda te kampen met ernstige overstromingen als gevolg van de langdurige regenval. Hoewel de getroffen gebieden zich voornamelijk in het noorden en oosten van het land bevinden, houdt Mukono het ook niet droog. De jaarlijkse grading van de weg van Kyetume naar Namaiba komt in dit geval dan ook erg slecht uit. Het losse zand, dat net uitgestrooid is om de weg weer van een egaal laagje te voorzien, verandert binnen enkele dagen in één grote modderpoel en al snel ontstaat er een file van auto's die stuk voor stuk vast komen te zitten. Hetzelfde lot treft ook de Royal Van Zanten vrachtwagen, die echter met behulp van de trekker, onder jaloerse blikken van de vastzittende automobilisten, weer snel bevrijd wordt.

Overzicht Onze Ervaringen