Home
           
Januari 2007 Februari 2007 Januari 2007 Februari 2007 Maart 2007 Maart 2007 April 2007 April 2007 Overzicht Overzicht Mei 2007 Mei 2007 Juni 2007 Juni 2007 Juli 2007 Juli 2007 Augustus 2007 Augustus 2007 September 2007 September 2007 Oktober 2007 Oktober 2007 November 2007 November 2007 December 2007 December 2007

 

Donderdag, 1 november 2007

Zaterdag, 3 november 2007

Woensdag, 14 november 2007

Zaterdag, 17 november 2007

 

Donderdag, 1 november 2007

    De vakantie is voorbij, onze gasten zijn naar Nederland teruggekeerd en hier gaat alles weer z'n gangetje. Regenbuien worden afgewisseld met droge, zonnige dagen en de potholes zijn nog even talrijk, CHOGM of niet. Vooruitgaand op Queen Elisabeth heeft Johnny de Mol, samen met de filmploeg van Veronica, het land met een bezoek vereert en enkele van de mooiste plekken op film vastgelegd (zie hun ervaringen).
    Verder wordt er nog altijd hard gewerkt aan de infrastructuur van Kampala, ter voorbereiding op de Commonwealth Meeting. De onlangs voltooide kruising tussen Jinja en Kampala Road, wat voorheen een rotonde was, ziet er modern uit met de hooghangende stoplichten, brede voorsorteerbanen en keurig gemetselde scheidingsmuurtjes. Jammer dat er nog steeds verkeersagenten aanwezig moeten zijn om de automobilisten te wijzen op het feit dat ze bij rood toch echt moeten stoppen.

 

Zaterdag, 3 november 2007

Hoewel we regelmatig zitten te schelden op de Oegandese chauffeurs en de ergernis groot is, zien we toch ook vaak de humor van hun rijgedrag in en lachen we om de talloze "bijna-"ongelukken. Helaas lukte het mij (Miranda) afgelopen week niet om aan de "bijna" te ontkomen.
    Ditmaal was het een matatu die plotseling vol op de rem ging, waardoor zowel ik als mijn achtervolger genoodzaakt waren hetzelfde te doen. Ik wist nog net op tijd te stoppen, ondertussen angstig in mijn spiegel kijkend. Gaat de auto achter mij het wel of niet halen? Een seconde later volgde de klap. Niet dus. Gelukkig reden we niet op volle snelheid, waardoor de crash nog wel mee viel, maar genoeg was om mijn Pajero als een botsautootje tegen de matatu aan te duwen. Natuurlijk kwam er direct een verontwaardigde matatuchauffeur verhaal halen, maar ik heb hem resoluut naar mijn achterligger doorverwezen. Overigens was de achterkant van het taxibusje al zo gedeukt dat je nauwelijks kon vertellen welke afdrukken van mijn Pajero afkomstig waren.
    Na enige tijd voor een flinke opstopping gezorgd te hebben, en een grote menigte 'getuigen' om ons heen verzameld te hebben, kwam ook de politie langs om zich met de situatie te bemoeien. Het gemakkelijkste was om het nu aan de verzekering over te laten. Dit zou echter ook beteken dat ik mee naar het politiebureau moest komen, een verklaring moest afgeleggen, vervolgens 25 kantoortjes langs zou moeten om een general receipt te bemachtigen, hiermee weer terug zou moeten, wachten op het politierapport... etc. etc. Alleen al de gedachte hieraan deed me besluiten er maar vanaf te zien en te zorgen dat ik zo snel mogelijk weg kwam!

 

Woensdag, 14 november 2007
Lees meer over CHOGM!
    Met slechts nog één week te gaan voor de Commonwealth Meeting, wordt er nergens anders meer over gesproken en is Kampala volledig CHOGM-ised! Wegen zijn hier en daar al afgesloten voor verkeer, politiemannen bevinden zich op elke hoek van de straat en iedereen probeert te bedenken hoe ze 't beste aan de verwachte chaos kunnen ontsnappen. Gelukkig heeft president Museveni ons twee vrije dagen gegeven, zodat iedereen tenminste een geldige reden heeft om de stad te ontvluchten. Ook maakt de regering vandaag officieel bekend dat alle voorbereidingen voor CHOGM afgerond zijn. Terwijl Miranda op dat moment notabene in de file staat omdat er een vrachtwagen in een pothole vast is komen te zitten. Laat de koningin maar komen!

 

Zaterdag, 17 november 2007

    Vandaag heeft Royal Van Zanten de jaarlijkse Bull Roasting gepland, voorafgegaand aan een Sporting Day, of beter gezegd, afternoon. Er vinden weer de gebruikelijke activiteiten plaats, waaronder het zaklopen, ballonzitten, touwtrekken en van de managers wordt verwacht dat zij een ei onbeschadigd op een lepel in hun mond naar de overkant van het veld kunnen brengen. Tegen de avond wordt er 200 kg vlees tevoorschijn gehaald en op de provisorisch barbecues gelegd. De DJ heeft zich inmiddels al in de nieuwe lunchruimte geïnstalleerd, waar tot laat in de avond de dansvloer gevuld blijft.

 

Overzicht Onze Ervaringen